Prin dispozitiile prevazute de legislatia din domeniul asigurarilor este stabilitate obligatia persoanelor pagubite de a notifica societatea de asigurari de raspundere civila auto pentru a demara procedura de deschidere a unui dosar de dauna.
Declaratia de daune este primul document care trebuie completat si depus pentru a fi deschis un dosar de dauna la societatea Omniasig Vienna Insurance Group SA. Aceasta declaratie trebuie completata de conducatorul autoturismului pagubit in urma evenimentului rutier.
In baza acestei notificari reprezentantii societatii Omniasig sunt obligati sa identifice daunele inregistrate la bunul avariat, sa completeze si sa elibereze persoane pagubite sau unitatii reparatoare, procesul verbal de constatare daune.
Daca autotutismul nu mai poate fi utlizat din punct de vedere tehnic, proprietarul bunului avariat sau reprezentantul acestuia poate solicita ca un inspector de specialitate din cadrul OMNIASIG sa se deplaseze la locul unde se afla autoturismul pentru a constata avariile. Este important ca autoturismul sa fie depozitat intr-o locatie accesibila inspectorului de daune OMNIASIG.
Intreaga procedura de constatare a daunelor este prevazuta de dispozitiile art 19-20 din Norma 20/2017, emisa de ASF.
Dupa ce este finalizata procedura de constatare a daunelor inregistrate de bunul avariat, pot fi incepute servicii de reparatii. Este foarte important ca aceste servicii de repartizare sa fie efectuate de catre o unitate reparatoare care sa fie autorizata RAR. De asemenea, persoana pagubita trebuie sa cunoasca dreptul sau de a efectua reparatia in orice service auto. In acest sens Omniasig nu poate impune proprietarului bunului avariat unde sa repare autoturismul.
In cazul in care decideti sa apelati la Angebot, centru de daune Omniasig specializat, va propunem o colaborare in care ne vom ocupa de tot ceea ce inseamna servicii de asistenta si consiliere daune, notificarea societatii de asigurare OMNIASIG, intocmirea documentatiei necesare procedurii de constatare daune, efectuarea reparatiilor si depunerea cererii de despagubire.
Prin dispozitiile prevazute de art 11 din Legea 132/2017 trebuie sa aveti in vedere faptul ca asiguratorul este obligat sa achite integral contravaloarea serviciilor de reparatii pe baza documentelor ce sunt depus la dosarul de dauna. Astfel decontarea serviciilor de repartiție se poate face de către asigurator direct în contul unității reparatoare.
De asemenea, legislatia din domeniul asigurarilor, respectiv art. 11 alin (2) lit d) din Legea 132/2017, stabileste obligatia asiguratorului de achita contravaloarea lipsei de folosinta. Astfel societatea noastra va pune la dispozitie, pe perioada in care autoturismul dumneavoastra se afla in gestiunea noastra pentru reparatii, un autoturism la schimb care sa scada cat mai mult disconfortul implicarii dumneavoastra in accidentul rutier.
Societatea noastra este un centru de reparatii multi-marca, cu o expertiza in domeniul daunelor de peste 15 ani, autotizat RAR, dedicat sa presteze servicii de inalta calitate si mai ales garantate din punct de vedere tehnic!
Echipa de specialiști a centrului de daune Omniasig, Angebot Auto, va fi alaturi de dumneavoastra si va va propune cele bune solutii in cazul nefericit al implicarii intr-un eveniment rutier!